kamperen.reismee.nl

Op de camping in de Franse Alpen

Kamperen Franse Alpen


Kamperen in de Franse Alpen, vele Nederlanders trekken er elk jaar op uit met hun eigen caravan om in de Franse Alpen te gaan staan. Of natuurlijk alleen met een tentje, dat is natuurlijk ook een mogelijkheid. Wat is het toch dat de Franse Alpen zo populair maakt? Voor vele mensen is dit de natuur. Prachtige heuvels en bergen, waar je lekker tot rust kunt komen. En de Franse Alpen zijn ook nog redelijk dichtbij en dus goed te doen met de auto + caravan of met de camper. De Franse Alpen hebben imposante bergen en de bergtoppen zijn een genot om naar te kijken. Kortom, er zijn genoeg redenen waarom mensen zo graag gaan kamperen in de Franse Alpen.

Kamperen in Frankrijk

Kamperen, of je vindt het leuk of je hebt er waarschijnlijk een hekel aan. Sommige mensen vinden het heerlijk om lekker in de natuur te zijn en de hele lucht is de frisse buitenlucht te zitten. Andere mensen denken bij kamperen weer aan vliegjes in een tentje en met een rol toiletpapier naar de wc lopen over de camping heen. Ga dus alleen kamperen als je het zelf leuk vindt, anders zul je kamperen waarschijnlijk beleven als de lange en vervelende dagen.

Lekker actief of passief op de camping

Als je eenmaal gaat kamperen kun je helemaal zelf indelen hoe je wilt dat je vakantie er uit gaat zien. Wil je een lekkere rustige vakantie houden, dat kan. Pak een boek, ga buiten voor je tent of caravan zitten en geniet van het lekker niks doen. Hou je er juist weer van om lekker actief te doen op de camping, dan is dit ook geen probleem. Voor de kinderen zijn er op de meeste camping recreatieteams, waar de kinderen zich lekker uit kunnen leven met allerlei leuke spelletjes. En op en rond de camping is er ook genoeg te doen voor volwassenen. Een dagje mountainbiken door de Franse Alpen of gaan raften, het kan niet wild genoeg.

De Franse Alpen

De Franse Alpen, de plek waar je kunt genieten van een prachtige natuur, maar waar verder ook genoeg te beleven valt. Juist van deze prachtige natuur kun je prima gebruik maken. De Franse Alpen bevatten vele wilde waterstromen waar je prima kunt raften, kajakken of kanoën. Het bergachtige gebied is natuurlijk ook een geschikte locatie voor de mountainbike. Wij kochten speciaal voor de bergachtige rotspaadjes een paar goedkope fietsen. Of loop een dagje door de bergen, op zoek naar welke dieren en planten zich hier bevinden.

Eten in de Franse Alpen

Als je aan camperen denkt, denk je natuurlijk ook meteen aan barbequen. Dit kan op de meeste camping in de Franse Alpen ook, alleen in vrije gebieden is het meestal verboden om te barbequen vanwege het gevaar dat de bossen ook in de brand gaan. Naast de heerlijke en lekker makkelijke bbq kun je er natuurlijk ook voor kiezen om typische Franse gerechten te eten in een Frans restaurantje. Kortom, genoeg variatie in de Franse Alpen, ook qua eten.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!