kamperen.reismee.nl

Werken in de reisbranche

Wil jij werken in de reisbranche? Kies dan een goede opleiding.

Opleiding kiezen, waar moet je beginnen

Het kiezen van een juiste opleiding kan erg lastig zijn. Je hebt scholieren die al van kleins af aan weten wat ze moeten doen, je hebt er ook bij die na het eindexamen nog niet weten wat ze willen doen. Voordat je gaat kiezen is het belangrijk dat je jezelf goed laat informeren over de verschillende opleidingen die bestaat en wat je er in de toekomst mee kunt gaan doen. Je wilt immers geen studie doen waar dat je later niks aan hebt.

Voorbereiding

Je voorbereiding begint al bij de keuze van een profiel. Kies je waar je goed in bent of kies je wat je nodig hebt voor je vervolgopleiding. Bij verschillende opleidingen hebben ze verschillende toelatingseisen. Met het ene profiel wordt je wel toegelaten, bij het andere niet.
Heb je een favoriet vak, ga dan eens kijken in welke opleiding dit vak veel naar voren komt. Vraag je leraar wat hij of zij gestudeerd heeft of wat er op lijkt.
Ga goed bij jezelf na wat je interesses zijn en wat je erg leuk lijkt om te doen. Het maakt niet uit als je interesses heel breed liggen, probeer voor jezelf op een rijtje te zetten wat je het leukste vindt om te doen.

Open dagen

Wanneer je het rijtje voor jezelf klaar hebt, probeer dan bij verschillende vervolgopleidingen langs te gaan. Op een open dag kun je van elke studie een heleboel informatie krijgen en staan er altijd studenten bij die je kunnen uitleggen wat de studie inhoudt. Ga van te voren na waar wanneer de open dagen zijn en in welke stad je dan gaat kijken. Als je absoluut niet in Amsterdam wilt gaan studeren, hoef je daar ook niet te gaan kijken. Houdt in je achterhoofd dat sommige studies alleen in één stad gegeven kunnen worden.

Meeloopdagen

Wanneer je een aantal studies hebt gevonden die je leuk lijken, probeer dan te regelen dat je een dagje mee mag lopen. Wanneer je een dagje meeloopt me een student krijg je een goed beeld van de studie en kun je beoordelen of dat het daadwerkelijk iets voor jou is. Op een open dag worden dingen vaak op een andere manier beoordeeld dan wanneer dat je er bij bent. Om te kunnen meelopen kun je aan de decaan op je middelbare school vragen of ze dat voor je kunnen regelen. Vaak hebben de decanen connecties bij vervolg opleidingen en kunnen ze iets voor je regelen.

Testen

Op je middelbare school worden je allerlei testen aangeboden. Je hebt misschien al wel een keertje een beroepskeuze test moeten doen of een studiekeuze test. Onthoudt dat deze testen er zijn om je een handvat te bieden maar dat het niet de bedoeling is dat je moet doen wat ze zeggen. Het kan gebeuren dat er iets uitkomt wat je totaal niet leuk vindt. Ga er dan ook niet op verder en laat je niet leiden door de testen. Die testen vertellen je niet wat je moet doen, maar wie weet komt er wel een keer iets uit wat je heel erg aanspreekt.

Buitenland ervaring

Wil jij graag werkervaring in het buitenland opdoen? Stagelopen in Curacao is lekker ver eg en toch dichtbij.

Vervolg opleidingen

Ben jij al enige tijd werkzaam in de toeristische branche? Denk dan eens aan vervolgopleidingen, zodat je een managemant functie kan gaan bekleden. Ook interim management klussen kunnen erg interessant zijn. Bij vervolgopleidingen krij je ook te maken met allelei facetten van marketing, zoals trademarketing.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!