kamperen.reismee.nl

3d printer mee op reis

3D Printer

Het begon allemaal in 1984, dus al bijna dertig jaar geleden. Charles Hull, een ontwerper, kreeg als eerste de idee om in 3D af te printen. In 1986 richtte hij het bedrijf „3D Systems' op. Twee jaar later werd de SLA-250 ontworpen, het eerste 3D printer.

Het jaar 1996 was enorm belangerijk in de geschiedenis van 3D-printers. Ten eerste, in dat jaar gebruikte men voor het eerste keer het term „3D drukkunst'. Bovendien kwamen er op het markt 3 belangerijke 3D printers, even belangerijk als de Windows 98 voor pc's, „Z402', „Actua 2100' en „Genisys'. Die modellen werden verkocht aan een veel lagere prijs dan de vorige 3D printers.

Een 3D printer verschilt van normale printers door het feit dat het driedimensionale objecten afdrukt. Zulke objecten worden afgeprint door een laag na laag op te bouwen

Men werkt momenteel ook aan het afprinten van voedsel in 3D. In plaats van inkt, gebruikt het voedsel-printer tubes met smaken, die laag na laag worden gelegen. Zouden zulke printers binnenkort in elke restaurant staan? Volgens de ontwerpers - ja.

Urbee, de eerste auto waarvan het lichaam afgeprint werd in de 3D techniek. Het werd ontworpen door het merk „Kor Ecologic'. Urbee is enorm zuinig en is geschikt voor twee passagiers.

De goedkoopste 3D printer op het markt is de „CupCake CNC', die 950$ kost. Maar elk jaar worden deze printers goedkoper. Betekent het dat we binnenkort, in plaats van onze normale printers, allemaal een 3D printer thuis gaan hebben? Een 3d printer kopen wordt steeds meer een normale aanschaf.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!