kamperen.reismee.nl

Mobiele surveillance wining tijdens vakantie periode


Het bewaken van uw woning kan goed middels mobiele surveillance. De mobiele surveillance maakt gebruik van het te bewaken object alarmsysteem zodoende dat de meldkamer en/ of de mobiele surveillance snel en efficiënt wordt ingelicht. Ook kan het zijn dat de mobiele surveillance tijdens zijn ronde iets opvalt danwel een alarmerende omstandigheid opmerkt. De mobiele surveillant is getraind om actief en onderzoeken stappen te ondernemen, waarbij continu contact is met de meldkamer. Bij een alarm dient adequaat en actief gereageerd te worden om zo verslechtering van de omstandigheden te voorkomen. De combinatie geïnstalleerd alarm met de periodiek aanwezige mobiele surveillance biedt dan ook een optimale oplossing voor de bewaking van uw ondernemings danwel privé panden.

Ronde van mobiele surveillance

Gewoonlijk heeft een bewakingsbedrijf meerdere panden onder het bewakings beheer en daartoe worden mobiele surveillances ingezet. Door geregeld bij panden te kijken om de omstandigheden in te schatten, neemt de veiligheid toe juist vanwege de aanwezigheid van mobiele surveillance. De mobiele surveillance heeft dan ook een preventieve werking op het voorkomen van inbraak en vandalistische omstandigheden. De ronde van de mobiele surveillance dient er ook toe om vroegtijdig problemen te herkennen en om mogelijk snel op geconstateerde omstandigheden te reageren. Als ondernemer bent u er dan ook van verzekerd dat uw pand(en) op een goede manier effectief wordt bewaakt.

Meldkamer en mobiele surveillance

Zodra bij een pand een alarm afgaat, komt dit veelal direct terecht bij de meldkamer van het bewakingsbedrijf. Uiteraard is het afhankelijk van de aard van het alarm welke instanties worden ingelicht. Bij een brandalarm wordt uiteraard de brandweer ook automatisch ingeschakeld en bij een melding van medische aard zal veelal ook de ambulance worden ingeschakeld. Betreft het een inbraak alarm dan komt de mobiele surveillance veelal kijken om de omstandigheden in te schatten. Zodra er werkelijk een inbraak is geconstateerd wordt de politie ingeschakeld. De mobiele surveillance wordt gebruikt om de situatie in te schatten, om periodiek langs de gebouwen te rijden, en om snel te reageren bij een werkelijk alarm. In overleg met de meldkamer wordt beslist wat de snelste manier van handelen is.

Snelle reactietijd mobiele surveillance

Zodra er een melding of alarm binnen komt bij de mobiele surveillance wordt middels GPS bepaald welke mobiele surveillance in de directe nabijheid is van het alarm. Deze surveillance bewaker wordt dan door de meldkamer of vol automatisch geïnformeerd omtrent het op handen zijnde alarm. Dit betekent dat de mobiele surveillance snel en adequaat bij een melding kan reageren, en komt dan veelal op locatie aan voordat eventueel ingelichte instanties aankomen. Daarmee kan de mobiele surveillance snel de werkelijke omstandigheden inschatten en mogelijk aanvullend met de meldkamer in contact treden. Wordt er dan geconstateerd dat de situatie dringend is kan via de meldkamer snel aanvullende assistentie ingeschakeld worden.

Digitaal surveillance rapport

Zodra de eerste melding van een alarm kenbaar is gemaakt gaat de meest dicht bijzijnde mobiele surveillance eenheid op het alarm af en onderzoekt de zaak. Daarnaast registreert de surveillance waar de surveillance op het moment van de melding was, hoe laat de surveillance werkelijk ter plaatse is gekomen en op welke tijdstippen overige assistentie en hulpdiensten ter plaatse zijn gekomen. Dit wordt in een digitaal surveillance rapport vastgelegd, inclusief de reden van het alarm en de daartoe leidende omstandigheden. Het kan zijn dat daaruit lering wordt getrokken zodat in de toekomst beter gereageerd kan worden. Voor het bewaken van uw panden schakel dan beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in mobiele surveillance. Een baan als beveiligier is trouwens ook een goede bijbaan.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!